Proyectos de Innovación

R

Raciones

- Ver también Raciones y pesos de alimentos

Investigación sobre el uso de los términos ración, porción, equivalencia, intercambio y medidas caseras en Nutrición Humana y Dietética, 2013

- Portions and servings - what’s the difference?, USDA, 2003

- NIDDK, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney, NIH, Just Enough for You: About Food Portions, Versión en español

 

Recomendaciones dietéticas / nutricionales

- Ver también Ingestas dietética de referencia

- Dietary recommendations/nutritional requirements, publicaciones de WHO

 

Reformulación

- AECOSAN, Reducción de nutrientes seleccionados. Reformulación de productos | Food reformulation

- Consumer acceptance of reformulated food products: A systematic review and meta-analysis of salt-reduced foods, 2017

- EU, Reformulation food products for health, 2010 | Council conclusions on food product improvement, 2016 | Salt campaign

- EUFIC, Food innovation and reformulation for a healthier Europe: A challenging mission, 2010

- fdf, Reformulation

- Food reformulation and nutritional quality of food consumption: an analysis based on households panel data in France, 2018

- German reduction strategy on salt, sugar and saturated fat (2016)

- The history of food reformulation, The journal of the Institute of Food Science and Technology, 2017

 

Refrescos

- Resolved: there is sufficient scientific evidence that decreasing sugar-sweetened beverage consumption will reduce the prevalence of obesity and obesity-related diseases, 2013

 

Regulación de la ingesta

- Regulación del apetito, 2003

- Self-Regulation of Appetite—It's Complicated - Obesity, 25/S1:S1–S38

 

Resiliencia

- Building Resilience for Food and Nutrition Security, 2014 | Más

- FAO |La resiliencia de los medios de vida. Reducción del Riesgo de Desastres para la seguridad alimentaria y nutricional | Los quatros pilares de la estrategia de resiliencia de la FAO | Más | Strengthening the links between resilience and nutrition in food and agricultura | Nutrition and resilience

- Nutrition Disaster Resilience | http://www.actionagainsthunger.org.uk/

- Nutritional resilience

Resilience for food and nutrition security | Understanding resilience for food and nutrition security, International Food Policy Research Institute (IFPRI), 2014

 

Resveratrol

- Ver también Vino

- Resveratrol y longevidad: deliberaciones en torno a la aportación del vino a las distintas bioéticas, 2013 | Más (pág. 632) | Más (pág 13)

 

Retinol

- Ver Vitamina A

 

Riboflavina

- Dietary Reference Values for riboflavin, EFSA, 2017

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Amy Lind
Amy Lind

Amy Lind
Amy Lind

Resiliencia nutricional

Capacidad adquirida de la persona para alimentarse/nutrirse adecuadamente (cuali y cuantitativamente) en cada momento, adaptándose a las distintas situaciones (individuales, familiares, económicas, sociales, …) y entornos más o menos favorables por los que pasa su existencia.

Beatriz Beltrán, Grupo Innovadieta, 2014


F van Schooten. Cocina con naturaleza muerta - S XVI-XVII
F van Schooten. Cocina con naturaleza muerta - S XVI-XVII