Departamentos

Noticias - Departamento de Nutrición y Bromatología I (Nutrición)

El hambre en el mundo

10 OCT 2013 - 16:40 CET

El estado de la inseguridad alimentaria en el mundo, FAO, 2013

"Despite overall progress, marked differences across regions persist. Sub-Saharan Africa remains the region with the highest prevalence of undernourishment, with modest progress in recent years" (África sigue siendo la región con mayor prevalencia de la subalimentación, pues se calcula que más de una de cada cinco personas están subalimentadas. El África subsahariana tiene el nivel más alto de subalimentación: 24,8%, ver gráfica del pdf y figura 4).

FAO, Hunger Portal

Más noticias

GAIN. Global Alliance for Improved Nutrition

Hambre cuando hay pan para todos. Homenaje al profesor José Mª Bengoa (1913-2010)

Hacia la erradicación del hambre mundial, ¿vamos bien?, JM Bengoa, 2005

Lord (John) Boyd Orr, Padre de la FAO, Premio Nobel de la Paz, 1949

«We must conquer hunger and want, because hunger and want in the midst of plenty are a fatal flaw and a blot on our civilization. They are one of the fundamental causes of war. But it is no use trying to build the new world from the top down, with political ideas of spheres of influence and so on. We have to build it from the bottom upwards, and provide first the primary necessities of life for the people who have never had them, and build from the slums of this country upwards» John Boyd Orr, Welfare and Peace, 1945.

El hambre en el mundo - 1

Todas las noticias »